Min första månad på King Street 16

Min Första Månad På King Street

Nu har det gått lite över fyra veckor sedan jag påbörjade min praktik här på King Street PR och tänkte att det skulle vara kul att berätta lite om hur det har gått.

Lite bakgrundinformation om mig, jag går programmet ”Medier, engelska och golablisering” på Södertörns Högskola och är inne på min sista termin. Som en del av programmet har vi en fri termin där man kan välja mellan utlandsstudier, läsa ett annat ämne eller ha praktik. Och som ni förmodligen redan har förstått, valde jag att ha praktik.

Ingenting kan förbereda en på nervositeten som hugger dagen innan man börjar på en ny arbetsplats, speciellt när det känns som att allt man har fått lära sig under utbildningens gång har varit teori, teori, och mer teori. Då jag redan hade haft en utlandstermin på Irland, tänkte jag att det skulle vara smartast (och roligast) att försöka komplettera min utbildning med faktiska praktiska kunskaper och som tur var, hamnade jag på King Street PR.

Natten innan praktiken började var jag så nervös att jag knappt kunde sova men detta släppte ganska snabbt. Alla var supervälkomnande och trevliga och jag visste inte längre varför jag var så nervös. Ju mer uppgifter som jag har fått göra desto mer har jag även förstått hur min väldigt teoretiska utbildning faktiskt har semi-förberett mig för arbetslivet.

Trots min nervositet i början, tycker jag ändå att det har gått ganska bra. Det hjälper att de man jobbar med alltid ställer upp och svarar på frågor om det är någonting jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Så efter en månad här, kan jag glatt säga att jag har lärt mig oerhört mycket och att jag ser väldigt mycket fram emot att lära mig mer under resten av min praktikperiod!