Förbered er – Generation Z är på väg 16x4.5

Förbered er – Generation Z är på väg

Det absolut viktigaste när man försöker rikta sin kommunikation är att förstå sin målgrupp. Vilka är det vi vill rikta oss till och hur kan vi engagera dem? Beroende på om det är äldre, yngre, eller om det är några med specifika hobbys så behöver man tänka på hur man ska rikta budskapet. Vare sig det handlar om rekrytering, PR eller reklam är det viktigt att identifiera vilket sätt man kan rikta sitt budskap för att nå rätt målgrupp. Idag har många möjlighet att välja sin arbetsplats baserat på vad de tycker och tänker om företaget istället för styrt av behov av pengar och stabilitet.

Generation Z är på väg att etablera sig på arbetsmarknaden och med Generation Z menar man oftast individer födda 1997 fram till mitten av 2000-talet. Dessa unga individers intåg innebär en del förändringar då efterfrågan på arbetskraft är hög och kompetensbristen nästan högre.

Enligt en undersökning utförd av Academic Work, Young Professional Attraction Index, visar det sig att 48 procent anser att mångfald är viktigt på arbetsplatsen. Undersökningen visar även att det viktigaste för young professionals är trevliga kollegor och en bra arbetsmiljö. Detta innebär att man behöver tänka efter extra mycket om man vill att budskapet ska nå den här målgruppen.

Nedan listar vi fem quick facts som kan vara bra att tänka på när man vill rikta sin kommunikation till Generation Z:

  1. Den genomsnittliga koncentrationsförmågan sträcker sig endast 8 sekunder

  2. 80% anser att de är mer drivna än sina klasskamrater

  3. 77% förväntar sig att jobba hårdare än tidigare generationer för att bli framgångsrika

  4. 59% kan tänka sig lära sig mer för att känna mer pengar .

  5. Och sist men absolut inte minst, 5. 2,56 miljarder av världsbefolkningen kommer att bestå av Generation Z år 2020.